De projecten

Verbouwing kliniek Besse

Zomer 2023

In Foni, een regio ongeveer 2 uur rijden van Serrekunda ligt een plaatsje Besse. Hier staat een Kliniek waar een EHBO post inzit maar waar ook het consultatie bureau in zit.

 En dat is onze doelgroep...kinderen!

Wij hebben de kliniek weer functionerend gemaakt, door het dak te vervangen, deze was zo lek als een zeef! Weer een fris kleurtje op de muren en gezorgd voor nieuwe bedden en medisch materiaal.

Maar we hebben nog genoeg te doen in deze kliniek...solar panelen, extra voorzieningen en natuurlijk opleiding van de specialisten

Cole Academy Primary school is GEOPEND!

Maart 2021

Eindelijk na een Pandemie jaar vol Covid-19 hebben wij goed nieuws!

De primary school in Sinchangkeita is geopend met een feestelijke dag op vrijdag 19 maart 2021. Weer tijd voor een lach een traan en een dansje.

Deze school biedt op dit moment aan ruim 100 kinderen educatie maar we willen naar de 150 kids. Op dit moment staat er een mooi nieuw 4 klaslokaal tellend gebouw met eigen borehole en toiletblok, maar wij willen dit in 2021 uitbreiden naar totaal 6 klassen en een bibliotheek.

Dus denk aan ons als u nog wat over hebt in geld of materialen

Nieuwe Primary school

Update:

Oktober 2020 de nieuwe primary school staat...nog niet helemaal door al het gedoe in onze nieuwe wereld lopen we wat achter. Lees maar de nieuws brief.

De Cole Academy nursery school is vol en de eerste badge die naar de primary school moet gaan stroomt in deze zomer uit.....wat nu? Laten we een primary school gaan bouwen!

Een primary school waar 100 kids in de leeftijd van 9 t/m 15 jaar naar school kunnen gaan.


We hebben dus alle hulp nodig...helpt u mee?

Miracle Clinic Project

Miracle Clinic doet wonderen! Deze kliniek is zeer speciaal want hier komen onze Gambia-Kids babies ter wereld! 
Deze kliniek is een kraamkliniek, consultatiebureau, EHBOpost en leerschool ineen. 
De kliniek biedt voor Sinchangkeita en omliggende kleine dorpjes de hulp op het gebied van kinderen.

Schoolmateriaal Project

Wij als stichting proberen ervoor te zorgen dat ieder schooljaar, elke school die wij gebouwd hebben, de juiste en aanbevolen schoolboeken en lesmateriaal krijgen . Zodat de leraren een georganiseerd en gestructureerd lesprogramma kunnen opzetten voor de kinderen. Daarnaast zorgen wij ook voor schrijf en speelmatriaal.

Voedsel Project

Naar school gaan is leuk en hoort bij het leven als een kind, maar wat heb je eraan als je telkens in slaap valt tijdens de les of geen energie hebt om te spelen of leren?
Nou dat is in Gambia heel gewoon, om de simpele reden dat er niet genoeg geld is om 3 maaltijden per dag aan je kind te geven. Vandaar dat wij graag op al onze scholen de kinderen een ontbijt willen aanbieden zodat de school prestaties uitmuntend worden!!!

Sponsorkind Project

Elk kind heeft recht op educatie....zelf Nelson Mandela zei dat Educatie "The most powerful weapon" is en daar sluiten wij ons bij aan. Maar niet elk kind kan naar school, niet elk kind heeft een ouder die het schoolgeld of het uniform of de boeken kan betalen en daarom zoeken wij sponsorouders.

 Dit zijn Nederlandse ouders die graag een kind in Gambia naar school laten gaan doormiddel van een jaarlijkse bijdrage van 80 euro per nursery kind en 120 euro per primary kind.

Wilt u een kind naar school laten gaan, mail ons dan snel stichtinggambiakids@gmail.com 

De bouw Projecten

Waar kinderen zijn moet educatie gegeven worden en dan kan niet zonder (goed)gebouw. 
Wij renoveren of bouwen compleet nieuwe scholen zodat  de kansarme kinderen naar school kunnen.

Op dit moment hebben we reeds 6 scholen gebouwd waar meer dan 750 kinderen naar school gaan, een skillcenter waar ruim 30 tieners een beroep leren en een kliniek waar meer dan 1000 vrouwen en 500 babies onder controle staan!.

De scholen:

De sky blue nursery school, Adams Kids Nursery school, Burbage Nursery school, Mamuda Nursery school, Govi (binden en slechtzienden nursery school, Cole Academy nursery.

De Skillcenter: AC Skillcenter

De kliniek: Miracle Clinic

Het Skillcenter

Een plek waar tieners een vak leren met of zonder nursery of primary opleiding. In dit skillcenter leren ze vakken zoals kleermaker, carpenter, agrariër en verpleging, maar ook de Engelse taal in schrijven en praten wordt niet overgeslagen.