The Sky Blue Nursery school

De oprichter van deze school, Mr.Bauccar Secka was en is nog steeds een leraar, hij is begonnen in zijn woonwijk Latrikunda met de Sky Blue Nursery school, Hij zag dar er veel jonge kinderen op straat zwierven.Hij besloot zijn betaalde baan op te zeggen en is in een klein winkeltje van een vriend en school begonnen met 5 kindjes. Hij leerde ze lezen schrijven zingen en spelen. Al snel had hij vele ouders op de stoep staan die graag hun kindje bij hem wilde laten leren. De ruimte werd te klein en verhuisde naar een compound met een klein kleien gebouwtje erop. Al snel stond de overheid op de stoep dat het gebouw niet voldoet aan de eisen van een school. Een lekkend dak, ongedierte, teveel kinderen in de ruimtes , geen sanitaire voorzieningen enzevoort enzevoort! De school herbergt 55 jongens en 50 meisjes en elke dag staan er weer kinderen voor de deur van de compound die heel graag naar school willen, zelfs in het weekend!

 Oude gebouw                    Nieuwe gebouw

In de zomer van 2013 hebben doormiddel van diverse donanties een heel nieuw schoolgebouw kunnen bouwen voor Mr.Secka en al de sky Blue Kids! We zijn zo trots dat we dit als zeer jonge stichting hebben kunnen bereiken in korte termijn.
De school is gebouwd van echte stenen...een echt niet lekkend dak.....geen instortings gevaar...geen termieten

Plannen waargemaakt voor november 2014 -januari 2015
In November 2014 hebben we een nieuw toiletgebouw geplaats met een eigen man-hole nu kunnen de meiden, de jongen en de leraren naar hun eigen toilet en het schoolplein is begin januari kindvriendelijk gemaakt door overal een cementen vloer te storten en in het midden een zandbak en natuurlijk leuke speeltoestellen zoals een schommel, glijbaan en een wip . 

Oude wc sky blue nursery      Schoolplein in aanbouw  

 

  


 

DONEER NU ONLINE

 ONLINE DONEREN

 

 

Contact

Stichting Gambia-Kids
NL60ABNA0476944503
KvK nummer: 57414475
ANBI Status 8525.69.828

stichtinggambiakids@gmail.com