Veel gedaan in deze paar weken!

16-03-2015 15:32

Deze paar weken veel gedaan.......
Als eerste het project Sky blue nursery school:
Het schoolplein gecement en de muur verhoogd bij de Sky Blue nursery school. Daarnaast wordt er nog gewerkt aan een kleine opslag ruimte voor materiaal zodat klaslokaal nummer 4 ook gebruikt kan worden.
De kids kunnen nu eindelijk veilig buitenspelen!

    

Tweede het project is het dak Mamuda
Ondanks dat het een lower basic (overheids) school is was zoals eerder gemeld het dat er compleet afgewaaid. Wij als stichting hadden daarom besloten om toch een bedrag vrij te maken zodat de primary kids( 8 t/15) weer een dak boven hun hoofd hebben. De overheid zegt de regels van deze school en betaald de leraren, maar dat is ook alles.
De nursery kinderen zijn vanaf september aan huis gekluisterd omdat de primary kids hun "buiten lokalen" hadden in genomen.
Dus......een nieuwdak!
Vanaf deze week gaan we hier in Mamuda beginnen met stenen maken en de fundering graven. We hopen in 3-4 maanden daar een mooie nursery te hebben staan.
Alle kids van Mamuda en omgeving een plek....of je nou 3 of 13 bent!

    

Laatste grote project waar we op dit moment ook mee bezig zijn is de bouw van een geheel nieuwe nursery school in Erinjang Manjai.

 

We hebben een mooi stuk land van 30x30m2, het is compleet leeggemaakt van alle afval, palmbomen en termieten heuvels voordat we eindelijk konden beginnen aan het maken van stenen!
En afval was er....pfffff....deze school staat nl midden in de wijk en slechts 2 compounds verwijdert van de vuilnisbelt !
Er zijn meer dan 6500 stenen gemaakt en ze zijn begonnen met het graven van de fundering......
Ook hier zal er binnen 3-4 maanden een ontzettende mooie nieuwe school staan waar we 125-150 kids kunnen gaan opvangen.

DONEER NU ONLINE

  ONLINE DONEREN 

 

 

Contact

Stichting Gambia-Kids
NL60ABNA0476944503
KvK nummer: 57414475
ANBI Status 8525.69.828

stichtinggambiakids@gmail.com