Mamuda Nursery School

Mamuda nursery school
Mamuda Lower Basic School.is een overheidschool, deze school biedt kinderen in de leeftijd van 8 t/m 13 jaar gratis educatie aan in. Het dichtsbij zijnde grote dorp en de geasvalteerde weg is ruim 45 minuten lopen. Alle kinderen komen dan ook lopend naar school. Sommige kinderen werken dan ook met hun ouders mee op het land. Deze school heeft ook een eigen landbouw grond waar ze een eigen landbouwproject doen .De lower basic geeft in twee dagdelen les. De ochtend is voor de kinderen dichtbij, ruim 100 kids, en de middag is voor de kids die verder weg wonen.
Nou is gratis onderwijs mooi, maar wat is onderwijs als je alleen een gebouw hebt en geen leer-en les  en tuinbouw materiaal?
 NIKS!
Graag zouden we het materiele steun bieden, we zijn al begonnen om van elk vak 25 leerboeken en pennen en schriften te doneren namens de stichting.
De nursery school is door ons gebouwd en we hebben het ministerie van onderwijs zover gekregen om de leraren te betalen. Waarom hebben wij een nursery school gebouwd? Nou de kleine kinderen kregen vrijwillig van een moeder les...waar? nou buiten!
Er is door het school bestuur een stammen afrastering gemaakt met een plambladeren dak erop, zodat de kinderen een beetje beschut zitten.
Maar storm en regen zal het niet houden.
 
Dus....Gambia-Kids zou Gambia-Kids niet zijn als we niet te hulp schiten dit jaar.
  
       Net voor de zomer van 2015 hebben wij een compleet nieuw schoolgebouw kunnen plaatsen in Mamuda met daarin perfect Nederlands gedoneerd schoolmeubilair en lesmateriaal.
 
 
 
 

DONEER NU ONLINE

  ONLINE DONEREN 

 

 

Contact

Stichting Gambia-Kids
NL60ABNA0476944503
KvK nummer: 57414475
ANBI Status 8525.69.828

stichtinggambiakids@gmail.com