Het nieuwste project 2017

Het nieuwste project
Voor 2017 staan er weer prachtige projecten op het programma, maar dat kunnen we niet alleen, daar hebben we alle hulp voor nodig!
U kunt het gehele project plan nalezen, maar we hebben voor u een project uitgelicht.
Dit is een skillcenter met medische post bouwen in Sinjangkeita

In het dorpje Sinjangkeita, net buiten het Kombo South district, wonen naar schatting 1000 mensen. Naast de volwassenen zijn ook hier veel kinderen een gemiddeld gezin in Singangkeita heeft 6 kinderen. Het is een langstrekt dorpje omdat de meeste mensen boeren zijn, de kinderen werken vaak mee op het land. In mei 2016 hebben we al voor de kinderen tot zo'n 12 jaar een academy gebouwd, zij krijgen hier de basis educatie omdat de meeste van hen nog nooit naar school zijn geweest. Maar nu gaan we een stapje verder we willen graag de tieners een kans geven op het leren van een beroep. Deze doelgroep is kwetsbaar, ze vertrekken uit de kleine dorpjes naar de grote steden zonder enige kans op werk, want zonder opleiding kom je nergens! En dan is er ook nog eens de grote dreiging van "de backway"...het opzoeken van het beloofde land. Het skillcenter leert ze een beroep zoals timmerman, dakbedekker, kleermaker en verpleger. Naast het leren zullen ze ook werken aan opdrachten in de bouw en ook meewerken in de medische post. De medische post zal dienen als consultatie buro en voor eerste hulp voor de omgeving, daarnaast zullen  alle kinderen hier de vaccinaties kunnen komen halen.

Een toekomst met een doel!

Doordat het dorp en de overheid ons willen steunen in dit mooie project, willen wij graag ook deze tieners van Sinjangkeita een kans op educatie en een beter toekomst bieden door een skillcenter met een medische post te bouwen.

Helpt u ons mee?

 

DONEER NU ONLINE

 ONLINE DONEREN

 

 

Contact

Stichting Gambia-Kids
NL60ABNA0476944503
KvK nummer: 57414475
ANBI Status 8525.69.828

stichtinggambiakids@gmail.com