The Gambia "The Smiling coast of Africa" 

Gambia

Gambia
, officieel de Islamic Republiek Gambia, is het kleinste land in Afrika dat grenst aan drie kanten aan Senegal en aan een kant de Atlantsche Oceaan.

De hoofdstad van Gambia is Banjul. 
Met een oppervlakte van 11300 vierkante kilometer is Gambia ongeveer één vijfde van Nederland en België samen.
Het inwoneraantal van Gambia is circa 1.6 miljoen, waarvan ongeveer 400.000 in of rondom Serrekunda wonen. Er leven veel stammen in Gambia zo'n 15, maar ze spreken ongeveer 30 verschillende talen. De belangrijkste stammen zijn de Madinka's, de Wolofs, de Fula's en de Jola's. Maar de spreek-en voertaal is Engels omdat het een Britse Kolonie was.

De families wonen vaak samen in leefgemeenschappen, de zogenaamde ‘compounds’. Het kan wel oplopen tot 30 personen. Doordat de zorgzame mentaliteit en de gewoontes zo Familair zijn en er weinig inkomsten zijn gaat de jongste groep kinderen niet naar school.
De overheid heeft alleen enkele primary scholen en highschool-scholen. De Nursery's zijn allemaal prive of dorpsscholen, maar deze staan wel onder controle van de overheid en moeten ook aan de algemene educatie eisen voldoen. Ze krijgen geen enkele materiele en/of financiele steun. Hooguit twee keer per jaar mogen de leraren op een soort informatiedag komen om de nieuwste methode en les-geef-regels aan te horen.

Naast de lokale bevolking heeft Gambia ook een toeristische bestemming.
Gambia is een tropische, veelzijdige vakantiebestemming met mooie zonovergoten stranden, aangename hotels en veel mogelijkheden voor watersporten.

Naast zon, zee en prachtige stranden is er nog veel meer te beleven op deze tropische bestemming;maak eens een uitstapje in de schitterende natuur met de flora en fauna of naar het prachtige binnenland.

Laat u overtuigen van de betoverende schoonheid van het land met haar uiterst vriendelijke bevolking en altijd swingende cultuur. Maar laat u zich vooral betoveren door de mensen......de kinderen met hun geweldige mentaliteit en de schitterende glimlach.Afbeeldingsresultaat voor waar ligt gambia
Het is goed vertoeven in de kleine wereld van Gambia, de ‘Smiling Coast of Africa’!

 

DONEER NU ONLINE

  ONLINE DONEREN 

 

 

Contact

Stichting Gambia-Kids
NL60ABNA0476944503
KvK nummer: 57414475
ANBI Status 8525.69.828

stichtinggambiakids@gmail.com