GOVI Nursery for the Visually Impaired

GOVI (The Gambia Organization of the Visually Impaired) staat voor organisatie voor de visueel gehandicapten. Deze organistatie is opgericht in 1991 door een samenwerkingsverband tussen de Gambiaanse blinden organistaie en samenleving voor de blinden van Gambia. GOVI is een nationale organisatie voor de visueel gehandicapte mensen en is erkend en geregistreerd door de Gambiaanse Overheid . GOVI onderneemt diverse activiteiten om de status van de visueel gehandicapten mensen in Gambia omhoog te krijgen. Het ultime doel van GOVI is de preventie van blindheid, de rehabilitatie van de slechtzienden en de actieve bevordering van het recht op gelijke kansen en volledige deelname aan alle aspecten van de nationale ontwikkeling en op alle niveaus,voor blinden en slechtziendendoor.
De school heeft als directeur Ali Sallah, deze man is zo begaand met de leerlingen en zijn school. De kinderen van 8 jaar en ouder krijgen hier les in het omgaan met hun handicap, daarnaast krijgen ze hulpmiddelen aangerijkt om ook kunnen leren zoals een braillemachine en een taperecorder, zodat de leraar de lessen kan opnemen en elk kind het op zijn eigentijd kan afluisteren. Zodra de kinderen het onder de knie hebben worden ze geplaatst op een reguliere school en krijgen ze begeleiding op die school met af en toe bezoek van een leraar van GOVI. Zodra dit gebeurd komen de kosten van de materialen die ze gebruiken bij de ouders terecht een hele opgave dus. Tevens biedt de school ook nog de mogelijkheid om de wat oudere kinderen te helpen in hun toekomst zoals bijvoorbeeld computerles, weef-les(er is zelf een klein winkeltje in de school aanwezig waar de gemaakte weef creaties worden verkocht) etc. Zodat ze ook een bestaan met hun handicap kunnen opbouwen.
Maar er is geen school voor de allerjongste doelgroep in de leeftijd van 3 t/m 8 jaar, zij hebben ook recht op school... en daar hebben wij een oplossing voor!

Het bouwen van een nursery school op het GOVI terrein met daarin een experience lokaal, waar de kinderen even heerlijk kunnen spelen.Maar ook blindegeleidestokken, voel borden en geluids spellen zijn gewenst, want een school zonder leermateriaal is toch geen school?! Net aan het begin van 2016 is de eerste slechtziende en blinden nursery school van Gambia geopend. Na 2 1/2 maand bouwen op een plek waar eerst nog de bananen stonden staat nu een schoolgebouw met drie klassen! De kinderen waren hyper enthousiast toen ze het gebouw mochten gaan verkennen, aam de hand van de grote kinderen gingen ze rond. Ze voelden en roken aan alles.....zo geweldig om mee te mogen maken.

De leraren en de ouders waren dol enthousiast dat er voor hun kindje...kindjes met een handicap een school gebouw was neergezet.

Zo dankbaar...maar wij zijn dankbaar dat we het hebben mogen doen!

DONEER NU ONLINE

 ONLINE DONEREN

 

 

Contact

Stichting Gambia-Kids
NL60ABNA0476944503
KvK nummer: 57414475
ANBI Status 8525.69.828

stichtinggambiakids@gmail.com