Cole Academy

Cole Academy

In het dorpje Sinjangkeita, net buiten het Kombo South district, wonen naar schatting 1000 mensen. Maar ook hier zijn er veel kinderen. De kinderen werken vaak mee op het land. Het is een langstrekt dorpje omdat de meeste mensen boeren zijn. Ze vervoeren zich vaak per donkey-taxi naar het dichtstbijzijnde dorp Yuna. Hier is een lowerbasic school aanwezig, dat betekent dat er kinderen vanaf 9 jaar er naar toe mogen tegen een kleine schoolfee vergoeding en/of uniform en boeken. Maar dit dorp ligt op ruim 30 minuten lopen afstand van Sinjangkeita. De wat oudere kinderen rond de 10 jaar, indien de ouders geld hebben om de schoolfee en/of uniform en boeken te betalen, gaan naar deze school. De kleinere kinderen blijven dus helpen op het land en hangen en spelen met de buurtkinderen.

De school is in juni 2016 geopend, het is een 3 tellend klaslokaal gebouw met kantoor en oplagruimte en een apart toilet gebouw.
De school biedt onderdak en educatie  aan ruim 150 kinderen met eventueel een uitbereiding naar het middagdeel, zodat daar nog eens 100 kinderen van educatie kunnen genieten.

De stichting heeftft naast de bouw ook de school van meubilair en school – en les materiaal voorzien. Wij zullen proberen bij voldoende jaarlijkse inkomsten dit te continueren. Ook zullen wij als stichting de leraren laten deelnemen aan de ECD(Early Childhood Development) workshops op de College in Brikama.
Doordat er een memorandum met het ministerie van educatie is getekend, biedt de overheid de door ons nieuw gebouwde school in Sinjangkeita 3-4 leraren ter beschikking, zij zullen worden betaald door de overheid.

 

DONEER NU ONLINE

  ONLINE DONEREN 

 

 

Contact

Stichting Gambia-Kids
NL60ABNA0476944503
KvK nummer: 57414475
ANBI Status 8525.69.828

stichtinggambiakids@gmail.com