Burbage Nursery School

De Burbage Nursery school

Burbage nursery school ligt in een zeer arme wijk Erinjang-Manjai, een district van Serrekunda.

Deze school biedt onderdak aan kinderen waarvan de ouders vaak alleenstaand zijn en hard werken als maid, donkey-man, vuilnisbelt-raper en nog meer weinig, hardwerkend, verdienende beroepen. Maar ze proberen met het beperkte geld hun gezin aan onderdak en voeding te voorzien.

Ook educatie staat hoog bij de ouders, want ieder wil een beter bestaan voor hun kinderen. Ze proberen dan ook het schoolgeld te betalen, maar aan het einde van het jaar ontbreekt nog vaak de helft van de schoolfee. De leraren in de school willen graag dat de kinderen onderwijs krijgen en proberen er ook alles aan te doen!

   

In 2015 hebben wij binnen een kleine twee maanden  in de wijk Erinjang-manjai een nieuw schoolgebouw voor zo'n 120 kids! We hadden plannen om alleen het dak en de nodige renovatie en reparaties uittevoeren, maar doordat er voldoende donaties binnen zijn gekomen, hebben we besloten om een totale nieuwe school te bouwen op een eigen stuk grond. Dus geen huur meer!

Dit hadden wij in 2014 bij het opzetten van het project ook niet durven dromen, maar nu staat er een gloednieuwe school En er is nu zelf een wachtlijst met daarop al 20 kinderen...... de wijk heeft erg veel behoefte aan veel onderdak voor kinderen...educatie.

Ook al staat de school nog geen twee compounds verwijderd van de vuilnisbelt...het ministerie van onderwijs heeft de complimenten uitgesproken voor de samenwerking tussen De schoolleiding van burbage en Stichting Gambia-kids! 

De school heeft 4 grote lokalen, waardoor er nu naast nursery 1,2 en 3 ook een pre-nursery klas is. Dus alle kinderen in de leeftijd van 2 1/2 t/m +/- 10 jaar oud zijn welkom. Ook is er een kantoor met opslagruimte en een mooi wc gebouw. Op het schoolplein kan lekker gespeeld worden.

Een perfecte school voor kansarme kinderen......wat een geweldige prestatie van onze stichting!

We zouden graag iederen willen bedanken die heeft meegeholpen en heeft gedoneerd in welke vorm dan ook aan de bouw van deze nursery!

Natuurlijk is er nog hulp nodig, voor bijscholing van de leraren, speelmateriaal etc.

DONEER NU ONLINE

 ONLINE DONEREN

 

 

Contact

Stichting Gambia-Kids
NL60ABNA0476944503
KvK nummer: 57414475
ANBI Status 8525.69.828

stichtinggambiakids@gmail.com